top of page
Szerző képeSzabó Valéria

Változó változások, Agydominanciák | Dr Bodó Péter

Frissítve: 2023. jún. 30.








Dr Bodó Péter


Képző-mester coach, a rendszerszemléletű coaching hazai meghonosítója. Családjával 1985 óta Ausztriában él. 1989 óta dolgozik Ausztriában, Magyarországon és Németországban. A Magyarországi Coach Szervezetek Szövetségének egyik alapítója.

Munkája valamint a keleti filozófiával és gyakorlattal való foglalkozása során egyre jobban felismerte, hogy valódi, mélyreható és tartós változások csak rendszerszemléletű megértéssel és cselekvéssel érhetők el. Ezért saját képzésében is azokat a módszereket választotta, amelyek az értelmi fejlődésen túl, a testi és érzelmi szintre is nagy hangsúlyt fektetnek. így dolgozta ki feleségével


Dr. Bodóné Horváth Valériával közösen a személyiségorientált rendszerszemléletű vezetés és coaching módszerét. Vállalkozásuk az Európai Coaching Szövetség akkreditált képzőintézete, amelyben 2007 óta képeznek rendszerszemléletű coachokat. Képzéseiket 2019 óta a Soproni Egyetem Gazdasági Karával és a Debreceni Egyetem Pszichológia Tanszékével együttműködve, másoddiplomás képzésként nyújtják. Munkásságukért 2023 - ban a Magyarországi Coach Szervezetek Szövetsége a „Coaching Szakmáért” életműdíjat adományozta részükre.


Dr. Bodó Péter rendszeresen tart előadásokat konferenciákon, amelyekben a szakmai kérdéseken túlmenően napjaink aktuális gazdaságetikai és spirituális kérdéseivel is foglalkozik.


Előadás


VÁLTOZÓ VÁLTOZÁSOK

Rendszerszemléletű coaching a gyakorlatban


„Már a jövő sem a régi” jelenthetjük ki bátran figyelembe véve napjaink változásainak szédítő sebességét és mélységét. Komplex világban élünk, amelyben az összefüggések egyre nehezebben átláthatók. Korábban alaposan kiszámított jövő - trendek, hamar elvesztik érvényességüket, vagy bizonytalan, többértelmű eredményekhez jutnak. Elég csak a váratlanul bekövetkezett pandémiára, vagy a mesterséges intelligencia kutatás várható következményeire gondolni.

Milyen hatásai vannak napjaink változó változásainak a coaching szakmára?

Milyen kihívásokkal találkoznak kliensek és coachok?

És milyen megoldásokat kínál a rendszerszemléletű coaching a komplex helyzetekben való eligazodáshoz, azok kezeléséhez?

A változó változások következményeként egyre többen -vezetők és magánszemélyek – fordulnak professzionális coachhoz, hogy bizonytalanságaikat tisztázzák, hivatásbeli, vagy privát élethelyzetüket újra strukturálják, problémáikra megoldásokat találjanak. A coaching szakmának ez sok feladatot és lehetőséget nyújt. Ennek megfelelni ugyanakkor nagy kihívást és felelősséget is jelent. Az előadás ehhez kíván fontos támpontokat és inspirációt adni.


Workshop


Agydominanciák

A személyiségorientált STRUCTOGRAM® tréning és coaching módszere


Tréning és Coaching folyamatok és vezetői intézkedések gyakran azért nem érik el a kívánt hatást, mert olyan magatartásmódokat kívánnak az egyénektől, amelyek nem felelnek meg személyiségük egyediségének, genetikai adottságainak. A kezdeti eredmények ezért hamar elhalványulnak, szerte foszlanak. A világviszonylatban széles körben elterjedt Structogram tréning rendszer – amelyet résztvevők agydominancia módszernek is neveznek - az ember genetikai biostruktúráján alapszik. Megmutatja a velünk született eredeti, gyakran elfelejtett képességeinket, potenciáljainkat, és eredményes hasznosításuk lehetőségeit a hivatásbeli és a privát életben. Olyan ön-és emberismereti kulcsot nyújt, amelynek alkalmazásával érthetővé válnak mások gondolkodási és érzelmi impulzusai, cselekvési reakciói. Hatékony, a gyakorlatban kiválóan alkalmazható és tartósan eredményes eszközt biztosít vezetők, teamek és magánszemélyek részére


  • a változások egyedi módon való sikeres megvalósítására

  • a kommunikáció megbecsülő, személyiségorientált alakítására

  • konfliktus-és problémahelyzetek megelőzésére és konstruktív kezelésére

  • teamek működésének optimalizálására és

  • a privát élet számtalan helyzetének sikeres megoldására


Nem véletlen ezért, hogy Németországban 250, világviszonylatban pedig több mint 1000 professzionális tréner végezte el a Structogram tréner képzést és szerezett licenszt. A workshop bemutatja a ma már Magyarországon is több nagyvállalatnál bevezetett módszer működési alapjait, hatását és alkalmazásának széles körű lehetőségeit a vezetői munkában és a privát életben.






Comments


bottom of page