top of page

Vizuális jegyzetelés | Halmai Krisztina

Frissítve: 2023. aug. 23.




Halmai Krisztina - Visuama (vizuális folyamatsegítő, tréner)


Egy művészeti szakközépiskolában érettségiztem, majd két mérnök diplomát szereztem és végül beleszerettem a segítő szakmába.


Kacskaringós útnak tűnik, mégis mindhárom területet aktívan

használom vizuális folyamatsegítőként. 2017 óta rajzolok konferenciákon, tréningeken, megbeszéléseken, és 2019 óta tanítom is a vizuális folyamatsegítést.


2020-ban létrehoztam a Firka Műhelyt és ehhez kapcsolódó online vizuális kurzusokat. A Firka Alapok vizuális alapkurzussal 2022-ben elnyertem a Tréneri Edzőtábor Egyesület által meghirdetett "Év trénere" díjat online kategóriában. Hiszem, hogy a vizualitás minden csoportnak élményt és tisztánlátást, csoportokkal dolgozóknak pedig szuperképességet és könnyedséget ad.


Vizuális jegyzetelés


Specialitásom, hogy egyszerű, kifejező ikonokkal ábrázolom a legmagvasabb gondolatokat, összetett nézőpontokat is. Ezzel a módszerrel egyetlen hatalmas flipchart papíron, a színpadon, a szemetek láttára fogom megjeleníteni a Coachok Trénerek I. Tiszántúli Találkozójának délelőttjén elhangzottakat, ami mindannyiótok számára értékes emléket jelent majd, ha a kész jegyzetet lefotózzátok. Amikor csak rápillantotok a későbbiekben, mindig azonnal eszetekbe fog jutni a Találkozó, és nemcsak mint érzelmi, hangulati emlék, hanem mindaz a tudás és szakértői álláspontok is, amikből a Találkozó után is gazdagodhattok.




jön: 2023 őszi workshop

Vizualitás, mint tréneri szupererő


Ha csoportokkal dolgozol, gyakran tapasztalhatod, hogy sokan sokféleképpen értjük meg hatékonyan a világot. A vizualitás egy olyan nyelv, amit ősidők óta használunk - egy közös nyelv.


Az ikonok, piktogramok, egyszerű rajzi jelek körülvesznek bennünket mindennapjainkban, észrevétlenül használjuk őket folyamatosan. Az agendára rajzolt óráról, általában a program kezdés időpontja jut eszünkbe, a kávéscsészéről a szünet. Ezekhez hasonló egyszerű és sokatmondó ikonokkal fogom illusztrálni a CTT délelőttje során megfogalmazott gondolatokat, nézőpontokat.


Egyetlen hatalmas rajzon a szemed láttára áll majd össze az egész délelőtt a reggeli köszöntőtől kezdve az előadásokon át a kerekasztal beszélgetésig.








댓글


bottom of page