top of page
Szerző képeKökényesi-Nagy Andrea

A generációs sokszínűség áldás és nem átok | Kökényesi-Nagy Andrea




- "A generációs sokszínűség áldás és nem átok." Mondtuk hangosan 2012-ben, amikor még nem volt menő ezt mondani. Amikor 'Y-generáció-specialisták' irányították reflektoraikat a 80 után születettekre, akik kínosan menekültek a fénycsóvából.


- "Minden generáció értékes, csak mindegyik máshogy" mondtuk újra és újra, miközben szervezeten belüli 'Y-generációs kutatások' alakítottak ki általános ellenérzést a témával kapcsolatban rengeteg cégnél. Az Y feszengett a fókuszban, a többiek értetlenül álltak a helyzet láttán és keresték emlékeikben vajon őket mikor akarták ennyire megérteni.


- "Horoszkópból 12 van, míg most 5 generációról beszélünk. Persze, hogy nem 5 féle ember él a földön. Persze, hogy nem fogja a születési évünk meghatározni jellemünket, személyiségünket és minden vonásunkat. Mindez csupán egy nézete, egy vetülete a történetünknek, amelyet hasznos ismernünk..." - Mondtuk. Miközben valahol "DeGeneráció" alcímmel tartottak Y generációs konferenciát.


- A helyzet egyre romlott. Jogosan. Egyre többen kezdtek elhatárolódni a témától, bezárva fülüket-szemüket, ha mindez újra szembejött. Nem mondhatjuk, hogy az általános helyzet nem változott. Rosszabb lett, mint előtte volt. "Hagyjuk már ezt a hülyeséget. Nincs is olyan, hogy generációs különbség." - horkantak fel a csalódott hangok. Pedig a képlet olyan egyszerű.


🌈 A sokszínűség óriási érték 🌈


Mégis előfordul, hogy nem értjük egymást, mert különbözőek vagyunk. Ugye előfordul, hogy a nő és férfi nem érti egymást. Pedig csak a nemük más. Ugye előfordul, hogy gyermek és felnőtt nem érti egymást. Pedig csak az életszakaszuk más. Ugye előfordul, hogy egy indián és egy német nem érti egymást. Pedig csak a kultúrájuk más.


Miért lenne hát meglepő, hogy két eltérő generáció sem mindig érti egymást. Ennyi csupán a nagy titok. Figyeljünk és értsük meg egymást. Hogy legyen, lehessen közös nyelvünk. Hogy legyen, lehessen közös munkánk, alkotásunk, eredményünk. Mert az élet szép. Mert az élet sokszínű! Mert oda is elértünk, hogy már menő azt mondani: A generációs sokszínűség áldás és nem átok!


Mi ezt képviseljük a culTUNEration szervezeti mozgalomban, hogy összehangoljuk a különböző generációkhoz és kultórákhoz tartozó embereket vállalati közegben.


Kökényesi-Nagy Andrea

Parrish & Crawler International



Comments


bottom of page